FENER DAVASI KARIŞTI
ÜMİT KIVANÇ İSTİFA ETTİ
SÜPER BAŞKAN GELİYOR
ARAÇ SAHİPLERİ BU HABERE SEVİNECEK
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

BODRUM'A MÜJDEYİ VERDİ

BODRUM'A MÜJDEYİ VERDİ
4 Aralık 2011 tarihinde Muğla Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mansur Harmandar, 7 aylık görev süresi ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Rektör Harmandar, Türkiye’deki Yükseköğretim kurumları içinde ilk defa ‘Öğrenci Hakları Beyannamesi’ hazırladıklarını belirtirken, YÖK’e sundukları yabancı öğrenci kabulü ile ilgili onayın da verildiğini söyledi.
30.06.2011 / 22:25


Rektör Harmandar, çağın eğitim öğretim anlayışının bir gereği olarak ‘Öğrenci Merkezli Eğitim’ vermeyi temel ilke olarak benimsediklerini belirterek, “Başta öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin serbest ve özgürce düşünmelerine önem verdik. Birimlerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerine özel önem verdik. Öğrencilerimiz tarafından düzenlenen etkinlik sayısı yüzde 400 artarak bir dönem içinde 273 etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler düzenlenirken ‘Hayır’ kelimesi hiç kullanılmadı” dedi.

Türkiye’deki Yüksek öğretim kurumları içinde ilk defa “Öğrenci Hakları Beyannamesi” hazırlayan Yüksek öğretim kurumunun Muğla Üniversitesi olduğunu belirten Harmandar, şöyle konuştu:

“Öğrenci Hakları Beyannamesinde deklare edilen hususlar gereği, daha önceden kısmi zamanlı tabir edilen öğrenci çalıştırılması sisteminden, kuralları ve çalışma koşulları belirlenmiş ‘Asistan Öğrenciliğe’ geçilmiştir. Bu kapsamda 440 öğrencimiz eğitim ve öğretim etkinliklerine katılabilmektedir. Rektör Harmandar, 2011-2012 öğretim yılında yabancı uyruklu öğrenci kabulü için Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) yaptıkları başvurunun onaylandığını belirterek, “Muğla Üniversitesi’ne ilk defa yabancı uyruklu öğrenciler gelecek ve Muğla Üniversitesi diplomasına sahip olacaklar. Üniversitemiz dünya üniversiteleri ile bütünleşmeyi, onlarla bilgi alışverişi, öğrenci ve öğretim elamanı değişimi yapmayı ilke olarak benimsemiş bulunmaktadır. Kısa rektörlük dönemimde Litvanya Cumhuriyetinden Klaipeda Üniversitesi, Kazakistan Cumhuriyetinden Ahmet Yesevî Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Yabancı Diller Meslek ve Kariyer Üniversitesi olmak üzere üç üniversite ile işbirliği protokolü imzaladık. Üniversiteye yeni fakülte ve yüksek okul kazandırmak için YÖK’e yeni başvurular yaptıklarını belirten Harmandar, “Çalışmalarımız neticesinden merkez kampüsümüzde Hukuk Fakültesi, Fethiye’de İşletme Fakültesi, Bodrum’da Erol ağan Denizcilik MYO, Kavaklıdere ilçesinde MYO açılması ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kurulması Üniversite senatomuzca kabul edilerek YÖK onayını sunulmuştur. Bodrum Denizcilik MYO açılması YÖK tarafından kabul edildi. 13 Haziran 2007 tarihinde kurulan Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl ilk defa 40 öğrenci kabulünün yapılacağını belirten Rektör Harmandar, üniversite M kapısı karşısında bulunan 783 dönüm arazi ile ilgili sorunların da çözüldüğünü ve arazinin Üniversiteye tahsisinin yapıldığını belirtti. Rektör Harmandar, Sağlık Kampüsü olarak tahsisi yapılan arazinin Muğla Belediye Meclisi’nce 3 Haziran 2011 tarihinde imara açıldığını ve kısa süre içinde Morfoloji binasının temelini atacaklarını sözlerine ekledi.

 


Etiketler:
Bu haber toplam 586 defa okundu
ŞAFAK PAVEY'E BUNU YAPMAYIN
Kadın milletvekillerine getirilen etek giyme zorunluluğu, bu sefer gerçekten insanlığın kendini sorguladığı bir hal aldı. Bunun nedeni Protez bacağına rağmen etek giymek zorunda kalan Şafak Pavey'in insanın içini acıtan o görüntüsü.. Bu durumun daha ne kadar devam edeceğini herkes merak ediyor. Pavey'in etek giymek zorunda bırakılması bu ülkenin bir utancı aslında..
YAZARLAR
Bodrum Haber| Bodrum Gündem | Yatağan Haber | Milas Haber| Bodrum Spor |Bodrum Haberleri