FENER DAVASI KARIŞTI
ÜMİT KIVANÇ İSTİFA ETTİ
SÜPER BAŞKAN GELİYOR
ARAÇ SAHİPLERİ BU HABERE SEVİNECEK
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

YAŞ SINIRI KALKTI?

YAŞ SINIRI KALKTI?
Hükümet Diyanet İşleri ile ilgili çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı, fahri İmam Hatip ve Kur'an kursu öğreticilerine sözleşmeli personel olma imkanı getirdi.
19.09.2011 / 12:36


Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişikle Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YURT DIŞINA DİNİ ATAK

Değişikliğe göre, Başkanlığın yurt dışı faaliyetlerinde verimliliği artırmak, uluslararası düzeyde yapılacak şura toplantılarını organize etmek, yurt dışı din hizmetleri bölgelerini grup ve sınıf esasına göre düzenlemek ve bu bölgelerde görevlendirileceklerin niteliklerini belirlemeye yönelik çalışmalar yapmak, yurt dışı din hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak altyapıya ve dini tesislere ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, yurt içinde ve yurt dışında inceleme ve araştırmalar yapmak ve Diyanet İşleri Başkanı tarafından verilen diğer görevleri yürütmek üzere 40 ''başkanlık müftüsü'' atanabilecek.

Din hizmetleri din hizmetlerinde etkinliği sağlamak amacıyla Başkanlık tarafından belirlenen yerlerde görevlendirilmek üzere ''başkanlık vaizi'' kadrosu ihdas edildi.

Ayrıca, il ve ilçe müftülüklerine bağlı olarak taşra teşkilatında Başkanlıkça yürütülen hizmetlerin denetimiyle görevli ve en az dört yıllık lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim mezunları murakıplar atanabilecek.

Vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım kadrolarından boş olanlara 657 sayılı Kanunun 86'ncı maddesi uyarınca yapılacak açıktan vekil atamalarında uygulanacak sınavla ilgili usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek.

Yurt dışı din hizmetlerinin müşavirlik ve ataşeliklerle karşılanamadığı yerlerde din hizmetleri koordinatörlükleri kurulabilecek ve buralara din hizmetleri koordinatörü atanabilecek.

Din hizmetleri koordinatörlüklerinin kurulacağı yerler, bu kadroya atanacaklarda aranacak nitelikler, bunların seçimi, görev süreleri, bunlara yapılacak ödemeler ve bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar ilgili Bakanın teklifi ve Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Bakanlar Kurulu tarafından tespit edilecek. Yurt dışı aylığı ise herhangi bir vergiye tabi tutulamayacak.


Etiketler:
Bu haber toplam 353 defa okundu
ŞAFAK PAVEY'E BUNU YAPMAYIN
Kadın milletvekillerine getirilen etek giyme zorunluluğu, bu sefer gerçekten insanlığın kendini sorguladığı bir hal aldı. Bunun nedeni Protez bacağına rağmen etek giymek zorunda kalan Şafak Pavey'in insanın içini acıtan o görüntüsü.. Bu durumun daha ne kadar devam edeceğini herkes merak ediyor. Pavey'in etek giymek zorunda bırakılması bu ülkenin bir utancı aslında..
YAZARLAR
Bodrum Haber| Bodrum Gündem | Yatağan Haber | Milas Haber| Bodrum Spor |Bodrum Haberleri