HABER GÜNCELLEME 2011/10/14 12:24:14
22 yıldır yapılan Uluslararası ‘Bodrum Cup’ Yelkenli Ahşap Yat Yarışları’nı da içerisine alan organizasyonda fuar, denizcilik müzesi açılışı, yat sergisi, yat mutfağı yarışması gibi etkinlikler yapılacak 23. Bodrum Cup Yelkenli Ahşap Yat Yarışları da 18-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Gökova’da gerçekleşecek.
Bu sene Bodrum Cup’ta dereceye girecek teknelere para ödülü de verilecek. Ayrıca katılımcı tüm teknelere kura çekimi ile çeşitli hediyeler dağıtılacak. Bunlar arasında Bodrum Belediyesi’nin vereceği bir kamyonet ile Bodrum Denizciler Derneği’nin vereceği 15 beygir gücünde tekne motoru da var. Bodrum 22. Yat Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Acıbadem Hastanesi ana sponsorluğunda Vodafone, Denizbank, Quantum, Marintek ve Sea Garden'in otelin destekleri ile düzenlenecek festivalin dünyada geleneksel olarak düzenlenen en büyük yat organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.
Festival kapsamındaki yarışlara yaklaşık 120 ahşap yatın katılmasının beklendiğini belirten Aras, "25 yıl önce mavi yolculuğun popüler hale gelmesi ile birlikte başlattığımız yat yarışmaları ile birlikte yat imalatıda büyük bir hızla arttı. Ege ve Akdeniz'in yanısıra dünya denizlerinde Bodrum guletleri gezer oldu. Ayrıca Bodrum tersanelerinde yapılan 3-5 milyonluk yatlar artık İspanya ve Fransa limanlarında satışa çıkarılıyor. Amacımız daha güçlü ana sponsorla tüm dünyada çok daha fazla katılımla ve ses getirecek dev bir organizasyonu gerçekleştirmek. Yarışmayı izlemeye gelen 50'ye yakın yerli ve yabancı medya mensubu ile hem yatları hem de kentimizin ve Gökova'nın tanıtımını en iyi şekilde tanıtacağız" dedi.