Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un “Depremzedelerden bir talep gelirse yeni evlerine kavuşuncaya kadar Bodrum’da ikamet etmelerini sağlarız. Kapılarımız herkese açık” sözlerini duyan Merve İldeniz, bunu bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşınca gelen cevapları değerlendirdi. Evgenia’nın sahibi İvgen Gözüpek ve Gözegir Otel’in sahibi Süleyman Raif’le birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret eden Merve İldeniz Van’dan gelecek olan depremzedelere yardıma hazır olduklarını söylediler.
Merve İldeniz yaptığı açıklamada “Yazlık yerlerdeki oteller, evler şu anda boş. Depremzedeler buralarda neden ikamet etmesinler ki? Başkanımızın bu açıklamasını bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştım. Sağ olsun cevap verdiler. Kalktık geldik Başkanımıza. Keşke benim de otellerim, hanlarım, hamamlarım, restoranlarım olaydı da ben de arkadaşlarımla birlikte otelim, restoranım onlarındır diyebilseydim. Benim yaptığım bu arkadaşları bir araya getirmek. Van kedileri ağlamasın istiyorum” dedi.
İvgen Gözüpek “Merve internette bu konuyu gündeme getirince ben de kişisel olarak restoranımla bir katkı koyabileceğimi söyledim. Otelci arkadaşlarımızın konaklamalarına yardımcı olacağı depremzedelerin ben de yeme-içmelerini karşılamak istiyorum” derken Süleyman Raif de “Merve yine melek gibi ortaya çıktı. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Önemli olan paylaşmaktır. Bu ülke, bu vatan en ücra toprağına kadar bizim. Her insanımızın başına gelebilecek her şeyde biz yanlarındayız.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise basına yaptığı açıklamada Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar kenetlendiğini söylediğini hatırlatarak, böyle bir talepte Bodrum’dan daha da çok gönüllü çıkacağına inandığını ifade etti. İldeniz, Gözüpek ve Raif’e örnek davranışlarından dolayı teşekkürlerini sunan Başkan Mehmet Kocadon Vanlı vatandaşların sahipsiz olmadığını sözlerine ekledi.