FENER DAVASI KARIŞTI
ÜMİT KIVANÇ İSTİFA ETTİ
SÜPER BAŞKAN GELİYOR
ARAÇ SAHİPLERİ BU HABERE SEVİNECEK
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

HERŞEY SAĞLIK İÇİN

HERŞEY SAĞLIK İÇİN
Muğla Valisi Fatih Şahin, KÖYDES’in ciddi anlamda son yıllarda ellerini rahatlatan bir proje olduğuna dikkat çekerek, paranın yerele aktarılarak, köylerin alt yapısını halledilmesini kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
15.11.2011 / 17:57


GEKA tarafından 2010 yılı iktisadi kalkınma mali destek programı kapsamında köy içme suyu depolarının yalıtımı projesi Muğla Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi.

 Toplantıya Vali Fatih Şahin, Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, MÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar ilçe kaymakamları, daire müdürleri, köy muhtarları katıldı.

 Muğla Valisi Fatih Şahin, KÖYDES’in ciddi anlamda son yıllarda ellerini rahatlatan bir proje olduğuna dikkat çekerek, paranın yerele aktarılarak, köylerin alt yapısını halledilmesini kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Fatih Şahin, bulundukları makamların insanların daha mutlu yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu belirterek, bu projenin de temelinde insan olduğunu kaydetti. Şahin, “İnsanımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşaması, daha sağlıklı bir suyu içmesi var. O anlamda çok mutlu oldum. Taşrada da, köylerde de yaşayan bizim insanımız. Onların hayat standardını yükseltmekte öncelikli olarak bizim vazifemiz. Önemli yollar alındı. Yol ve içme suyu problemleri önemli ölçüde halloldu. Artık bundan sonra sosyal alanlar, parklar ve çocuk oyun alanlarını istisnasız her köyümüzde gerçekleştirmeliyiz. Bunların planlarını yapıyoruz. Önümüzdeki yıllara yayarak yapılacak. İhtiyaçlar bitmiyor ama elimizden geldiğince çalışmaya gayret ediyoruz. Köylerimizdeki gelişmeler bizi mutlu ediyor.” dedi.

 Muğla Milletvekili Yüksel Özden de köylerin artık su ve asfalt eksiğinin olmadığını vurgulayarak, vatandaşların kendilerinden sosyal alanlar istediklerine dikkat çekti. “Köylerimizi sosyal yaşamlarıyla çağdaş dünya ülkelerindeki köyler gibi standartlara çıkarmaya çalışıyoruz” diyen Özden, bundan sonra köylerde meydanlar, sosyal amaçlı salonlar ve çocuk parkları yapacaklarını dile getirdi.

 İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar ise köyleri kentler gibi yaşanabilir yapmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

 İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Çelik yaptığı açılış konuşmasında, GEKA’nın 2010 yılı mali destek programı kapsamında küçük ölçekli alt yapı projeleri hibe çağrısı açtığını ve mart 2011 tarihinde sona erdiğini söyledi.

 Programın amacının, bölgenin endüstriyel, çevresel, sosyal ve kültürel altyapısının gelişmesi yoluyla yaşam kalitesinin yükseltilmesine ve iktisadi kalkınmaya katkı sağlamak olarak belirlendiğini anlatan Çelik, küçük ölçekli altyapı proje çağrısına Muğla, Aydın ve Denizli illerinden toplam 131 proje sunulduğunu ve bunların 38’inin Muğla’ya ait olduğunu kaydetti.

 Çelik, “Muğla’dan 7 projeye desteklenmeye değer görülmüştür. Bu kapsamda, Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin birlikte hazırlamış ve kazanmış olduğu köy içme suyu depolarının yalıtımı projesinin toplam maliyeti 852 bin 947 lira olup, 450 bin lirası GEKA tarafından desteklenecektir. 77 köyün içme suyu depolarının yalıtımları tamamlanarak, yaklaşık 50 bin kişinin sağlıklı su içme olanağına kavuşacaktır. Ayrıca, il ve ilçe özel idaresi genel sekreterliği personelleriyle yapılan bu çalışmayla bilgilerini geliştirecek, köylülerle yapılan çalışmalar ve hijyen konusunda eğitim ve paneller bilinçlendirileceklerdir.” dedi.


Bu haber toplam 234 defa okundu
ŞAFAK PAVEY'E BUNU YAPMAYIN
Kadın milletvekillerine getirilen etek giyme zorunluluğu, bu sefer gerçekten insanlığın kendini sorguladığı bir hal aldı. Bunun nedeni Protez bacağına rağmen etek giymek zorunda kalan Şafak Pavey'in insanın içini acıtan o görüntüsü.. Bu durumun daha ne kadar devam edeceğini herkes merak ediyor. Pavey'in etek giymek zorunda bırakılması bu ülkenin bir utancı aslında..
YAZARLAR
Bodrum Haber| Bodrum Gündem | Yatağan Haber | Milas Haber| Bodrum Spor |Bodrum Haberleri