KAYNAKCNN TÜRKYunanistan, enerji kaynaklarına erişim konusunda yeni bir adım attı. Atina, Mora Yarımadası ve Girit açıklarında hidrokarbon aramak için ihaleye çıkacak. Söz adımın Yunanistan ile Libya arasında krize yol açması bekleniyor.Haberin DevamıHaberin Devamı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye ile uzun süredir devam eden anlaşmazlığa rağmen Yunanistan enerji kaynaklarına ulaşma yolunda yeni bir adım attı. Atina, Mora Yarımadası ve Girit açıklarında hidrokarbon aramak için ihaleye çıkacak. Açıklamayı Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı yaptı.
Yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavrou, Mora Yarımadası’nın güneyi ve Girit Adası’nın güneyinde hidrokarbon araması ve kaynakların kullanımı için uluslararası ihale açılmasına ilişkin kararı imzaladı.
Yunan yetkililere göre, uluslararası ihale duyurusu, ilgilenen şirketlerin başvurusu için Avrupa Birliği’nin resmi gazetesinde 90 gün boyunca kamuoyu ile paylaşılacak.
Haberin DevamıHaberin Devamı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı, mart ayında Amerikan şirketinin Girit’in güneyinde hidrokarbon arama isteğini olumlu karşıladığını bildirmişti. Yunanistan, ihaleyi ağustos ayına kadar sonuçlandırmayı ve seçilen kurumlarca kira sözleşmelerini yıl sonuna kadar parlamento tarafından onaylatmayı hedeflediğini açıkladı.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
22 Haziran 2025SPOR
22 Haziran 2025GÜNDEM
22 Haziran 2025SPOR
22 Haziran 2025SPOR
22 Haziran 2025GÜNDEM
22 Haziran 2025GÜNDEM
22 Haziran 2025